30 Eylül 2014 Salı

Windows_Product_Family_9-30-Event


Windows 10 Teknik Önizleme konusunda duymuş olduğunuz heyecan için teşekkürler. Çıkarmaya hazırlanıyoruz, lütfen kısa bir süre sonra tekrar kontrol edin.

Microsoft San Fransisco özel etkinliğinde yeni işletim sistemini tanıttı. Yeni işletim sisteminin adı beklenildiği gibi Windows 9 değil, Windows 10oldu.Windows 10 işletim sisteminin küçük bir tanıtım videosu yayınlandı.Bunun yanında 6 yeni özelliğin geleceği söyleniyor.Bu yeni özelikleri aşağıda görebilirsiniz.

Başlat menüsü: Çok tartışılan bu konu sonunda tam olarak çözülmüş gözüyor.Windows 10 başlat menüsü ile birlikte geliyor.Bu başlat menüsünde hem metro arayüzü hemde klasik başlat menüsü bulunuyor.İkisinin birleşimi başlat menüsü fayanslar'dan ve klasik başlat menüsünden oluşuyor.

Tek pencerede çalışma imkanı: Tek pencere özelliği Windows 10 ile birlikte gelecek.Bu sayede Mac ve Linux'ta olan özellik artık Microsoft ailesinde de olacak.

Çoklu Masaüstü: Farklı amaçlar ve porjeler için masaüstü oluşturmak, yani birden fazla masaüstü kullanmak mümkün olacak.Bu özellikte Mac ve Linux işletim sisteminde zaten var olan bir şeydi.

Dosya Gezgini: Bir yenilikte dosya gezgininde yapılmış.Sanırım bu büyük bir yenilik olmayacak.Kullanılacağından bile şüpheliyim.Zira Windows 8'de buna benzer bir çok detay var iken kullanıcılar bu özelliklerden faydalanmıyorlar.

Görev Çubuğu: Birden fazla masaüstü ile çalışma özelliği geleceği için görev çubuğuna da hızlı geçiş için yeni özellikler eklenecek.

Uygulamalar: Uygulamalar ekranda artık 4'e bölünebilecek.Tek bir ekranda 4 adet uygulamayı kullanabileceksiniz.
Windows 10

Windows 10

Devamı:

0 yorum:

Yorum Gönder