29 Mayıs 2014 Perşembe

Windows 8.1 Arama
Windows 8 bir çok devrim niteliğinde yenilik ile geldi.Bunlardan biride arama motoru entegrasyonudur.Windows 8.1 ile çok daha gelişmiş bir arama motoru sisteme dahil edildi.Windows 8.1 Bing arama motoru ile tamamen bütünleşmiştir.Dosyalar üzerinde arama yaparken aynı zamanda Web araması da gerçekleştirilir.Arama sonuçlarında hem bilgisayarınızda bulunan dosyalar, ayarlar görüntülenir hemde İnternet üzerinde arama sorgusu yapılır.Hemde bunu sadece Windows 8.1 üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bu durumda arama motoru için bazı ayarların özelleştirilmesi gerekiyor.Windows 8.1'de eğer değiştirmediyseniz  varsayılan olarak Webüzerinde ortalama bir filtre ile arama sonuçlarına sansür uygulanır.Güvenli arama için üç seçenek bulunuyor.Bunlar katı, orta ve kapalı seçenekleridir.Bu yazıda bu seçeneklerin nasıl değiştirileceğini ve nereden değiştirileceğini inceleyelim.

Güvenli Arama Seçenekleri 

Katı: Web sonuçlarımda yetişkinlere yönelik metin, resim ve videoları filtrele
Orta: Web sonuçlarımda yetişkinlere yönelik görüntü ve videolara filtre uygula, ancak metinlere filtre uygulama
Kapalı: Web sonuçlarımda yetişkinlere yönelik içeriğe filtre uygulama

Varsayılan olarak seçili gelen orta seçenektir.Eğer bunu değiştirmek istiyorsanız aşağıdaki değiştirmek için 3 farklı yöntemi öğrenebilirsiniz.

1.Yöntem: Bilgisayar Ayarlarından Değiştirme
Windows 8.1 Web Araması Güvenli Arama Ayarlarını Değiştirme
En kolay ve bilinen yöntemdir."Win + I" tuşuna basın."Bilgisayar ayarlarını değiştir - Arama ve Uygulamalar - Arama" altında bulunan "Güvenli Arama" seçeneklerinde seçili seçeneği değiştirebilirsiniz.

2.Yöntem: Yerel Grup İlkesi Üzerinden Değiştirme
Windows 8.1 Web Araması Güvenli Arama Ayarlarını Değiştirme
Aynı ayarları yerel grup ilkesi üzerinden de değiştirebilirsiniz.Bunu yapmak için "Win + R" tuşuna basıp çalıştır kutusunu açın.Çalıştır kutusuna "gpedit.msc" yazın.Burada "Bilgisayar Yapılandırması - Yönetim Şablonları - Windows Bileşenleri - Ara" yolunu izleyin.

Hemen yan tarafta bulunan "Ara için Güvenli Aramayı Ayarlayın" yazısına çift tıklayın.
Windows 8.1 Web Araması Güvenli Arama Ayarlarını Değiştirme
Varsayılan olarak bu ayarlar yapılandırılmadı olarak seçili olacaktır.Etkin yaptıktan sonra "Varsayılan güvenli arama ayarı" yanındaki kutucuğu açıp katı, orta ya da kapalı olarak değiştirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder