18 Kasım 2014 Salı

tp-link-archer-c5-kutu-icerigi

TP-LINK Archer C5 AC1200 inceleme merkezimize konuk oldu. Archer C5, 802.11ac teknolojisini uçuk fiyatlar ödemeden kullanmak isteyenlere hitap ediyor.


Çinli ağ ürünleri üreticisi TP-LINK ülkemizde hızlı bir ilerleyiş içerisinde. Ürün gamını her geçen gün genişleten firma, özellikle fiyat/performans konusunda iddialı ürünlerle karşımıza çıkıyor. Techno-Labs inceleme merkezine konuk olan TP-LINK Archer C5 de bir fiyat/performans AC modemi. Ülkemizde 250-280TL civarında fiyatlarla satılan ürün bakalım bizlere neler sunuyor, gelin birlikte göz atalım.
Kutu İçeriği 
TP-LINK Archer C5 kutu içeriğinde üç adet 5dBi anten, garanti belgesi, güvenlik uyarıları, kullanım kılavuzu, yazılım CD’si, ethernet kablosu ve güç adaptörü bulunuyor. Cihazın kullanım kılavuzu özenle, fotoğraflı olarak ve açıklayıcı bir dille hazırlanmış. Archer C5 satın alanların cihazın kurulumunda ya da kullanımında sıkıntı yaşamayacağına eminiz.

Tasarım

Piyano siyahı plastik gövdeye sahip olan Archer C5 TP-LINK’in görmeye alıştığımız üç parçalı görünen kasa tasarımına sahip. Cihaza fazla dokunmasanız iyi edersiniz, piyano siyahı kasa fazlaca parmak izi tutuyor. Cihazın ön kısmında TP-LINK ve AC1200 logolarıyla birlikte bildirim LED’leri göze çarpıyor.
tp-link-archer-c5-tasarim
TP-LINK Archer C5′in arka kısmında zengin bir giriş-çıkış paneli bulunuyor. Soldan sağa doğru sıralayacak olursak bu cihazda güç girişi, açma/kapama tuşu, kablosuz ağ açma/kapama tuşu, iki adet USB 2.0 yuvası, USB girişlerinin LED’leri, İnternet girişi, dört adet Ethernet yuvası ve WPS/reset tuşu bulunuyor. Reset tuşuna beş saniyeden kısa süre bastığınızda WPS eşleşmesi için hazır hale geliyor, sekiz saniyeden uzun süre basılı tuttuğunuzda modeminizi fabrika ayarlarına geri çeviriyorsunuz.
tp-link-archerc5-giris-cikis
Cihazın iki adet USB yuvasına, üç adet harici anten girişine ve Wi-Fi açma kapama anahtarına sahip olması tasarım konusundaki artılar. Güçlü antenler sayesinde daha geniş kapsama alanında daha kesintisiz bir kablosuz ağ tecrübesi yaşayabiliyor, isterseniz Ethernet üzerinden kabloyla bağlıyken kablosuz ağı kapatarak güç tasarrufu gerçekleştirebiliyorsunuz.

Kullanım Tecrübesi – Performans

TP-LINK Archer C5 AC1200, adındaki AC1200 ibaresinden de anlaşılabileceği üzere bir 802.11acrouter. 802.11ac teknolojisiyle 867+300Mbps kablosuz bağlantı hızına erişebilme iddiasında olan modem, bu hızlara teoride ulaşabilecek donanımı bünyesinde barındırıyor. Pratikte henüz bu hızları deneme şansımız olmasa da, TP-LINK Archer C5 özellikle online oyunlarda, yüksek kaliteli video izleme esnasında ve yüksek boyutlu dosyaları indirme halinde maksimum performans sunan bir router.
Dahili üç, harici üç olmak üzere toplam altı adet antenle maksimum kablosuz İnternet verimliliği vaat eden Archer C5 kullanım tecrübemizle gördüğümüz kadarıyla hız vaatlerini rahatlıkla yerine getiriyor. Bu cihaz ofisimizdeki tüm akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarlar üzerindeki kablosuz İnternet yükünü çok rahat ve kesintisiz şekilde kaldırırken, bir yandan masaüstü bilgisayar kullanan arkadaşlarımızın kablolu İnternet’ini akıcı aktarmayı başardı.
tp-link-archer-c5-performans

Ofisimizde genel olarak sorun olan bant genişliği paylaşımı konusunda çok iyi iş çıkaran Archer C5, bu başarıyı dahili ve harici antenlerinin gücüne borçlu olsa gerek. Ofisimizin en uç noktasında duruyor olmasına rağmen kapının dışarısına kadar güçlü Wi-Fi dağıtımı yapan Archer C5 gönlümüzü fethetti. Techno-Labs ofisinde çok fazla kablosuz cihaz olduğunu vurgulayalım. Archer C5 kullandığımız sırada 14 cihaz kablosuz olarak, 4 bilgisayar ise kablolu olarak İnternet’e bağlıydı. 20Mbps hızındaki İnternet bağlantımız üzerinden tam yükte indirme yapılırken bile arkadaşlarımız tarayıcı üzerinden kesintisiz olarak içerik araştırması yapmaya devam etti.
TP-LINK Archer C5 ile İnternet bağlantısı ya da yerel ağ üzerinden USB girişleri aracılığıyla depolama alanı paylaşımı, yazıcı paylaşımı, FTP server ve Media server hizmetleri kurulabildiğini de unutmadan hatırlatalım. Cihazın bu özellikleri arasından özellikle depolama alanı paylaşımı, ofis içerisindeki dosya paylaşımlarını yapmamız konusunda bize epey kolaylık sağladı. Fazlaca çıktı alınan ofislerde de USB üzerinden baskı yapılabilmesi adına yazıcı paylaşımı epey işe yarayabilir.

SYSTEM BİLİŞİM Yorumu

tp-link-archerc5-final
TP-LINK Archer C5, toplamda altı adet anteniyle 802.11ac teknolojisinin keyfini çıkarmanızı sağlayacak bir ürün. Özellikle online oyun oynayanlar, İnternet üzerinden yüksek kaliteli videolar izlemeyi sevenler, evinde ya da ofisinde çok fazla kablosuz İnternet bağlantılı cihaz olanlar Archer C5′i rahatlıkla tercih edebilir. Ürünün fiyatı piyasadaki AC teknolojili diğer modemlerle karşılaştırıldığında epey uygun görünüyor. Eğer AC teknolojisine terfi etmek istiyorsanız Archer C5 almaya değer bir ürün.

Puan: 8 / 10
Fiyat: 250-280TL arası

0 yorum:

Yorum Gönder