17 Ağustos 2014 Pazar

a88 gamer ASUS A88X Gamerı Tanıttı

ASUS, sınırsız eğlence sunması için özel teknolojiler ile donatılan AMD A88X yonga seti tabanlı yeni ATX oyun anakartı A88X-Gamer’ı tanıttı.

A88X-Gamer, hızlı, gecikmesiz online oyun deneyimi için Intel Gigabit Ethernet, oyunlarda kusursuz ses performansı için ASUS’a özgü SupremeFX teknolojisi ve olağanüstüdayanıklılık için özel Gamer’s Guardian bileşenlerle donatıldı. Anakart ayrıca, AMD APUların gerçek gücünü ortaya çıkaran ASUS’a özgü AI Suite 3 yazılımına da sahip.

Oyun içi ses performansı

A88X-Gamer’ın içerdiği ASUS’a özgü SupremeFX teknolojisi sayesinde sesin tüm ayrıntılarını ön plana çıkaran 115dB sinyal-gürültü oranı (SNR) ile oyunseverler neredeyse kayıpsız ses kalitesinin tadını çıkarıyor.
Koruyucu bir kalkan ile elektromanyetik parazitlerden (EMI) izole edilen gelişmiş ses yongası, ses sinyallerinin bütünlüğünü korur. ASUS’a özgü ‘kırmızı koruma hattı’, SupremeFX ses bileşenlerini yatay olarak anakartın kalanından ayırır. Bu benzersiz kombinasyon, analog parazitleri etkin biçimde ortadan kaldırarak kusursuz ses kalitesi sağlar. Birinci sınıf ELNA® ses kapasitörleri ise ses tasarımını daha sıcak ve doğal sesler ile tamamlamak için tasarıma eklendi.
Üstelik SupremeFX’in yüksek kaliteli kulaklıkları (300ohm dirence kadar) çalıştıran dahili amplifikatörü, harici bir ses kartı kadar kaliteli ses performansı sergiliyor.

Oyun sırasında ağ performansı

A88X-Gamer’ın ağ performansı gücünü Intel Gigabit Ethernet’ten alıyor. Bu sayede Intel işlemcilerle doğrudan iletişim kurularak olağanüstü yüksek TCP ve UDP işlem hacmi elde ediliyor, işlemcinin genel yükü azalırken verimlilik arttırılıyor ve oyunlar için daha fazla işlemci gücü kalıyor.

Gamer’s Guardian bileşenler

A88X-Gamer, olağanüstü koruma sağlayan yüksek kaliteli ve son derece dayanıklı Gamer’s Guardian bileşenler ile geliştirildi.
Gamer’s Guardian’da bağlantı noktalarını ve DRAM’ı aşırı gerilim ve kısa devre hasarlarına karşı koruyan sıfırlanabilir dahili sigortalar ve sıcağa son derece dayanıklı, kullanım ömrü arttırılmış olağanüstü yüksek kaliteli Japon yapımı 10K siyah metalik kapasitörler bulunuyor.
USB portları, ses konnektörleri ve Ethernet (LAN) portunda bulunan Gamer’s Guardian ESD Koruma ise A88X-Gamer’ın ani elektrostatik boşalmalara (ESD) karşı etkin biçimde korunmasını sağlıyor. Sonuç olarak bileşenler çok daha uzun süre kullanılabiliyorlar.
A88X-Gamer’da yer alan ASUS’a özgü DIGI+ voltaj düzenleyici modül (VRM) performansı, verimliliği ve güvenilirliği arttırırken; korozyona dayanıklı krom kaplama paslanmaz çelik arka giriş-çıkış (I/O) paneli ise geleneksel panellere kıyasla üç kat (3X) daha uzun kullanım ömrü sunuyor.

AI Suite 3 ile sınırları zorlayan APU performansı

A88X-Gamer’ın içerdiği AI Suite 3, basit ve sezgisel arayüzü aracılığıyla en iyi performans-kararlılık-verimlilik dengesi için A88X-Gamer temelli sisteminize hemen her açıdan ince ayar yapabilmenizi sağlayan ASUS’a özgü pano stili bir kontrol panelidir.

Teknik Özellikler

CPU soketi
AMD Soket FM2+, dört çekirdeğe kadar AMD A-serisi/ Athlon-serisi işlemciler için
AMDTurbo Core Technology 3.0 desteği
Yonga seti
AMDA88X FCH(Bolton-D4)
Bellek
4 x DIMMs, 64GB’a kadar, DDR3 2400MHz (OC)
AMD Memory Profile(AMP) bellek desteği
Genişletme yuvaları
1 x PCI Express 3.0[2]/2.0 x16 yuvası
1 x PCI Express 2.0 x16 yuvası (x4 modu maksimum)
2 x PCI Express 2.0 x1 yuvası
3 x PCI yuvası
Grafikler (VGA)
A-serisi APU’da entegre AMD RadeonR/HD 8000/ HD 7000-serisi ekran kartı
Çoklu VGA çıkışı: HDMI/DVI/RGB portları
Çoklu GPU
AMD quad-GPU CrossFireXteknolojisi desteği
Depolama ve bağlantı seçenekleri
8 x SATA 6Gbit/s konnektörü
Ağ/LAN
Intel Gigabit Ethernet
USB
4 x USB 3.0 portu (2 arka panelde, 2 kartın ortasında)
10 x USB 2.0 portu (4 arka panelde, 6 kartın ortasında)
Ses
SupremeFX 8 kanallı yüksek tanımlı ses
- 115dB sinyal-gürültü oranı (SNR) ile yüksek kaliteli stereo ses
- SupremeFX shielding teknolojisi
- Birinci sınıf ELNA ses kapasitörleri
- Jak algılama, çoklu akış, ön panelde mikrofon jakını yeniden görevlendirme
- Kulaklık amplifikatörü
- Arka panelde optik S/PDIF çıkış portu
ASUS’a özgü oyun özellikleri
Gamer’s Guardian ile 10K siyah metalik kapasitörler, ESD Koruma, Digi+ voltaj düzenleyici modül (VRM), DRAM aşırı gerilim koruması, paslanmaz çelik arka giriş-çıkış paneli. ASUS AI Suite 3, USB 3.0 Boost, GPU Boost, TurboV İşlem Birimi (TPU), Enerji İşleme Birimi (EPU), Fan Xpert2, Disk Unlocker, AI Charger, HomeCloudMedia Streamer, Q-DIMM,Q-Slot ve Q-Shield.
Boyutlar
ATX, 12 inç x 9,0 inç (30,5cm x 22,9cm)

0 yorum:

Yorum Gönder